skradin.hr

Večeras dvije predstave

07.08.2012.

Kristijan Kiki Ugrina: „Bon – Ton“ u 21:00
Aleksandra Demše: “Pravilno raspoređena snomorica“ u 22:00

Predstava „Bonton ili kako pristojno provesti dan“ se na veseo i djeci pristupačan način bavi pravilima lijepog ponašanja ali i opasnostima koja vrebaju sa raznih strana suvremene današnjice. O bontonu ih poučava izumitelj Bonko Tončić i njegov „alter ego“ maleni lutak Macmalić koji ga upozorava kad god nešto krivo napravi.

I ostali likovi ( pipa, češalj, četkica za zube, žlica, vilica, nož, psić...) su također lutke koje animira jedini glumac u predstavi – Kristijan Ugrina.

  • Prema ideji Kristijana Ugrine Produkcija:
  • Kazalište BEMBO & Zagrebačko kazalište lutaka

Predstava "Pravilno raspoređena snomorica" je promjena u odnosu na program u kojem je najavljena predstava "Priča o cvijetu i cijelome svijetu".

Što bi se moglo dogoditi kada bi Alisa iz zemlje čudesa srela Rosemarynu bebu? Može li ponekad san sustići ili prestići javu? Neke odgovore na ta pitanja možda bi mogla ponuditi monodrama "Pravilno raspoređena nomorica" koju izvodi Aleksandra Demše, studentica pete godine studija glume i lutkarstva Umjetničke kademije u Osijeku. Monodrama je 31. siječnja ove godine praizvedena pod okriljem programa „To sam ja“ Hrvatskog kulturnog društva Napredak u Zagrebu. Autor teksta, redatelj i dramaturg je Berislav Cimerman. Djelo ima podnaslov „dramsko-poetski erotski ragtime za najmanje dva lika jedne glumice“, a tekst je, kako navodi autor, nastao „u spomen na Sylviu Plath, Wirginiju Wolf, Josipa Severa i sve one koji su s poezijom i zbog poezije dotakli najviše vrhove pakla i samo dno raja“. Publika koja će gledati taj komad doista će uživati u izvrsnoj izvedbi i glumačkim transformacijama mlade glumice Aleksandre Demše, a na svoje će zasigurno tako doći i ljubitelji dramskih djela koji zaziru od svakodnevne trivijalnosti i senzacionalizma kojima nas, nažalost, gotovo neprekidno bombardira većina medija. Riječ je, ukratko, o djelu koje naprosto vrvi značenjima i porukama nakon kojeg će gledatelji mirne duše moći reći da napokon osjećaju "pun ukus" kazališta.

hrvatska-turisticka-zajednica-logo

Ponuda PPS Destinacija

turisticka-zajednica-sibensko-kninske-zupanije-logo

Sibenik Info

Active Destination Tours

Yachtcharter Kroatien

klik-cup-barovi-restorani-dogadanja

skradin-svjetski-dan-turizma

 vollo logo 210x96

Skradin mobilne aplikacije
Skradin iphone app Skradin Android app
Kalendar događanja
Prošli mjesec Rujan 2019 Sljedeći mjesec
P U S Č P S N
week 35 1
week 36 2 3 4 5 6 7 8
week 37 9 10 11 12 13 14 15
week 38 16 17 18 19 20 21 22
week 39 23 24 25 26 27 28 29
week 40 30
Nadolazeći događaji
Nema događanja
Izvješća, financijski planovi i Programi rada

godisnja-izvjesca

Zakonodavni akti

zakonodavni-akti

Pratite nas
Preuzimanja
Kontakti
  • Trg Male Gospe 3
  • Tel: +385(0)22 771-329
  • Fax: +385(0)22 771-329
  • Mail:
  • Web: www.skradin.hr
Autobusne linije

Vozni redovi i autobusne stanice

Povežite se

Copyright © 2019 Skradin.hr
Powered by: izrada web stranica